Pain in my eyes!!

Men tjena!
Idag är det en dag full av ''måsten'', måsten av mig själv och av mina föräldar.
Vi ska ha lite släktingar över på middag så det är en del att fixa, mamma jobbar och pappa har kompisar över.
Själv känner jag mig lite bortglömd, nejdå snarare hängig.
Jag har konstigt nog ont i ögonen idag...så jag ska snart stänga av datorn - jag misstänker nämligen att det förvärrar de hela! Men annars ska jag nog fixa lite stuff som måste göras, dessutom måste jag göra något åt denna ögonsmärta! Kan typ inte svara på sms, shiiit alltså.  Men nu måste jag gå, smärtan och alla måsten väntar.
Ha en bra dag!

//Anna

I'll be better when I'm older...

Gokväll!

Igår var jag på fest hos L så jag är heeelt schhhleeeten idag. Skulle vara på fest idag igen men jag hoppar över det.
Mötte många trevliga människor, de flesta från Nacka. Riktig partystämning och riktigt packat med folk gjorde kvällen ännu bättre! Kanske inte ska gå in på detaljer men jag skrattade mycket idag åt vad som hände igår! Usch! Aja jag överlever, killarna var riktigt trevliga måste jag säga och tjejerna var as sköna också! Men som sagt är det nog inte en bra idé att festa idag igen... Är typ död idag. Men det blev bättre när jag tog ett varmt bad men fest blir det definitivt inte idag.

Annars i skolan är det bara bra, många trevliga vänner - tjejer som killar. Dock får vi ge killarna lite tid, de är fortfarande bakom sin lite stela fasad men det löser sig. Om inte idag? Festen idag var för klassen, så de blir nog bättre sammanhållning efter ikväll. Fasen att jag inte ''kan'' komma.

Puuussar //Anna


Skit asså, helvette då men va faaan!

Halloj allihopa!

Förlåt igen för min dåliga uppdatering, har så mycket att göra just nu bara.
Igår var jag på politiskt möte kl 17:00 och sov över hos Linda. Mycket intressant, vi snackade mest skatter i Sverige. Igår blev en sen kväll, det snackades på tok för mycket.
Det blev liksom upprepat:

- Godnatt
- Godnatt
*Tystnad*
- Meeen duuu....
*babbelbabbel*

Men idag var det en lugn dag, några verkade halvsova lite på lektionerna(inklusive mig).
Jag gick runt i TC med Z och gjorde lite ärenden hit och dit. Trevlans!
Mötte också M på bussen hem till mig, gud vad länge sen det var. Hon är så annorlunda, ser så annorlunda ut.
Det är helt otroligt! Något tråkigt jag har på hjärtat är att jag har börjat svära som faaaan! Z smittar mig -enligt mig.
Visst jag har alltid svurit lite här och där, oftast vid smärta men aldrig i nästan varje mening. Det är bara...inte Anna!
Usch något som jag måste sluta med, nu med det samma. Från och med NU.......det känns bra att inte säga fan, helvete, skit och jävlar hela tiden....Ooops nu skrev ja ju det - Fast det räknas inte!

Ha en bra dag! (Svär inte människor!)

//Anna


Ooh la he was just a good singer to me

Hej, jag har sett ut min nya mobil.. en såklart - lattefärgad - mobil med walkman och 3,2 megapixel. Walkman därför att jag ska kunna lyssna på Pete Doherty och mobilkamera för att jag är löjligt förtjust i att fota. Och att den är i kaffefärg gör saken bättre!

Nu väntar lite läxor och bl a låtskriveri med F. Vi ska plugga tillsammans och fika, härlig kombination!;) Man får mycket gjort, man blir glad, mätt och lycklig! Möter henne vid svampen om ett tag, det ska införskaffas lite pärmar och mappar också, och just det, mina ankelboots ska in på klackning.

...nu ska jag bara be pappa lite snällt om pengar, över tvåtusen har jag råkat spilla på mobilräkningen - nej skärpning på mig!


Heiii ! Sushiiii!

Idag var det ännu en skoldag, fast vi hade skönt nog sovmorgon och började 10.00.
Jag och Z gick och åt sushi! Supergott var de!
Förutom att det satt någon liten japan bakom oss och fnissade på när vi åt som två cpn. Haha



//Anna

Om du möter någon utan ett leende - ge dem en utav dina.

Idag har jag äntligen kommit igång med en sak, tell you more later.
Jag vet att jag kan, vill och kan lyckas! Jag ska försöka att lyckas - vem vill inte följa sin dröm?(en utav dem då)
Jag vill mycket men gör inte mycket åt dem, men nu när jag får hjälp ska det bli mycket roligare.
Jag stöttar också alltid mina vänner när de gör något de vill, jag skulle aldrig medvetet stycka ner någon som vill något.
Kanske om drömmarna är orimliga be dem att inte hoppas för mycket, så de inte blir besvikna - men aldrig trycka ner eller släcka drömmen.

En bit av helgen ska gå åt till detta, hoppas jag.
Men det blir nog bra, bara jag inte blir ledsen om det inte går.
Fast I'm not a looser and losers give up. En utav mina ordspåk.

Jag förmodar att ni inte förstod mycket av detta inlägg och att det inte ger er särskilt mycket.
För mig känns det i alla fall skönt att prata av mig så jag inte berättar detta till alla innan det är ''klart''.
Detta är ett effektivt sätt att prata av sig utan att folk riktigt förstår! Förlåt att det går ut över er men I have to!

Annars har min dag varit super, information om nollningen fick vi också.
Det känns som om jag inte kommer vara närvarande, men vi får se!
Hade min första franska lektion ever idag, skit enkelt (än så länge) och skit kul, varför klagar ni?
Säger jag nu, jag kommer troligen skratta/gråta åt detta sedan..haha



Jo föresten.. le mycket, då kommer människor börja le tillbaka!
Ser du någon sur eller arg människa, le!! Om han/hon inte kan le själv så ge ett av dina!

Ha en UDERBAR kväll!

//Anna


Beroende poet, jag är beroende av en poet

Jag skriver till en poet svarade jag när min mamma ringde.
Någon jag känner till? frågade hon


Nej, jag tror inte hon känner till en levande poet, fastän hon är filosofikandidat. Och speciellt inte denna. För hur kan en knarkare vara poet? Det är sådant vissa människor aldrig förstår. Bara de som kan relatera till det. (Nej jag är ingen knarkare, och ingen jag vet heller..)

Det finns egentligen inget mer att säga. Man kan aldrig förklara en poet, bara försöka förstå den.



Jag har alltid velat ha en badboll!

En konstig och konstigt nog rolig video jag hittade på youtube!

Deprimerande männsika! hahaha


/Anna

Svenska hsm

Hallå! Vet ni vad jag har gjort? Tittat på High School Musical... Varför? Jag måste "studera" karaktärerna eftersom jag ska medverka i den svenska versionen. Jag är även klädansvarig så nu måste jag läsa igenom manuset och se över vad för klädstil alla ska ha, det är kul! Ska fråga om jag får vara mer ansvarig över marknadsföringen också, kanske genom bloggen? Föresten, då kom jag på en sak! Vill ni sponsra vår film? Maila då [email protected] Eller kanske vill du vara statist? Maila [email protected]. Vi är bara glada över erat engagemang! Detta är en storsatsning! //Linda

(Klicka på bilden för att komma till hemsidan.)
Skolmusikalen alla pratar om 

Idag blir det tråkiga ärenden...

Gomorron, goddag eller whatevaa!
Det känns faktiskt bra att vakna upp till en solig dag, det gör att man vill göra fler saker.
Jag skulle ha tränat idag men jag skjuter upp det till imorgon. Idag ska jag köpa träningskläder till på måndag, då vi har vår första idrott. Man vill ju inte se helt schleeten ut på idrottslektionerna! 
Ett par nya mjukisbyxor och något snyggt linne eller t-shirt får det bli. Sedan ska jag skaffa kylskåps tillbehör - det vill säga mat. Jag är ensam ikväll så det blir jag och min lilla vovve, som jag för övrigt borde gå ut med snart.
Det blir väll lite bollkastande på ängen senare. Men det blir lite tråkiga ärenden idag i alla fall, bl.a. att också köpa pennor, block och sådant skit. Men annars blir det en lugn dag, ska fixa lite grejer utomhus som mamma bad mig att göra, gör jag jobbet riktigt bra kanske man kan få en krona eller två.
Men nu så får jag rappa på, har inte hela dagen på mig.
Plus att jag fortfarande slöar runt i sovkläderna!

/Anna


Jag har syndat!

Usch och fy vad jag är dålig på att blogga, det har bara gått två skoldagar och man märker redan hur upptagen man blir. Man får liksom inte orken att sätta sig framför datorn och blogga om vad som hänt, eftersom det hela tiden händer så mycket. Ny skola, klass, vänner och på tok för lite tid (att blogga!). Men jag kan kort sagt säga att min dag var jättebra, riktigt mycket socialsnack och riktigt trött var jag också. Engelska prov inför gruppdelning. Många olika salar först är allt klart i huvudet, 300 salar i flygel 3 och 400 i 4 osv. Sedan står det något så Radom som G4 på schemat!! VA!? Ajaaa leta leta letaaa... Men sedan så var dagen slut vid 14:00 och då var både jag och Z grymt trötta. Vi ville bara hem och sova så vi tog tåget och bussen direkt hem. Mötte A på bussen och vi snackade konstant tills vi skulle gå åt var sitt håll. Jag sa hejdå till A och följde Z en bit innan jag också tog min buss hem!

På busshållplatsen la jag bl.a. märke till denna reklam plansch som sitter överallt. De där med ansiktena! SOM är MÖBLER!? Uppmärksam - skulle inte tro det. Men det var i alla fall snyggt att de kan göra så, vilket jobb framförallt.  


Reklamen för IKEA.



I väntan på bussen var jag tvungen att ta en bild på mina snygga, långa och
naturliga naglar, som givetvis passar bra till mitt nya busskort!

Puss & Kram /Anna

"Har du aldrig sugit kuk elr!??"

Hej följeslagare! Vem tror ni jag lyssnar på..? Pete Doherty såklart! Hans "Ooh la" tröttnar jag aldrig på! "Pritty, pritty, petey".  Jag älskar hans brittiska accent!! Föresten har vi brittiskt besök! Det är en del av släkten, dottern talar ren härlig brittiska! Hon säger alltid "yaaaa" som svar, så himla härligt!! Mamman är från Kanada så hon pratar mer åt det hållet. Dem är en så länge lite reserverade, men det går nog över.

Föresten fick jag manus för pjäsen idag, vi läste igenom det och jag kan säga att det handlar en del om sex. Så det blir nog kul att se mig säga saker som "Alltså, har du aldrig sugit kuk eller??!" för jag är egentligen väldigt pryd. När det gäller sådant. Hehe. Vi är en grupp mer eller mindre ungdomar som spelar upp det här för olika skolor. Går du i åttan? Well, maybe we´ll meet!


JUEK1A - min nya klass!

Ny dag ny skola! Idag var det samling 9:00 i aulan i nya skolan! Mycket människor, många kända ansikten men dubbelt så många okända. Efter lite musikframförande av 3ringare ropade de upp oss en efter en. När jag först såg min klass tänkte jag att de såg lite små ut, men inte alla. Jag hittade på direkten två riktigt härliga personer, Z och L. Resten i klassen verkar också trevliga och jag ska sikta in mig på att lära känna dem mer imorgon! Efter att ha gått på ''rundvandring i skolan'', ätit i matsalen, fått massvis med pappren att fylla i och ID kort plus inloggningsuppgifter fick vi sluta. Så gick jag Z och L till Täby och tittade i affärer och mötte upp tre utav Z kompisar. Jag skulle med ett tåg som gick 52 och L skulle med en buss strax före så vi kunde inte stanna och fika så länge. Hoppas ni som börjat i en ny klass är lika nöjda som jag är!

// Anna


1a dagen

Sitter nu här i skolan i datorsalen. Trevliga människor. /L

Fullproppad dag

En timme kvar. Till vad tänker ni kanske? Jo tills jag ska ta tåget till skolan och möta Anna. Är jag nervös? Faktiskt inte, jag är mer nervös inför repetitionerna senare idag.. Just det, nu kom jag på att jag nog hinner äta frukost, brukar alltid bli en latte på seven eleven istället..

Ha en bra dag! Själv ska jag vara i min nya skola i sju timmar (!) och sedan direkt åka till repetitionerna och kommer hem sent, ca 4 timmar senare.

..Men det kommer såklart bli kul!

Sibyllan, nice!

Shopping fick det bli idag, det blev inte mycket köpt men lite grann. Däremot la vi(mamma) ner mycket pengar på kaffe och te. Eftersom hela min familj dricker mycket kaffe(ibland jag) och väldigt mycket te(min drog) så kom vi ut ur Sibyllan med en tung kasse av dessa. Rekommenderar starkt att gå dit, liten söt affär, säkert AS gammal men fortfarande mysig och det luktar heaven där inne!



Jag är inte taggad inför imorgon, vill ha mer lov!
Men allt ska nog gå bara bra,  det ska bli kul att se vilka klasskamrater jag får.
Jag är nog helt ärligt mer taggad på att plugga än någonsin tidigare! Om man någonsin kan bli taggad på att plugga(?)
Men imorn ska vi mötas utanför skolans teater där jag förhoppningsvis kan möta upp Linda(ring mig ikväll).
Sedan håller dagen på från 9:00 till klockan 16:00, lång dag med andra ord så det blir nog en tidigare läggningstid för mig idag.

Ha re bra!

// Anna


Dålig kvalité eller är det jag?

Nu har jag laddat inför gymnasiet, eller laddat och laddat.. Men jag har sovit, vilat ut mig, fixat grejer som borde fixas. Köpt ett par snygga svarta cheap mondays eftersom min garderob behövde förnyas på jeansfronten.. Så nu är det bara kvar att köpa ny mobil (äntligen). Jag har levt utan min mobil rätt länge nu (2 dagar) - men det är lång tid för att vara mig.. Varje gång jag står vid busshållplatsen till stan gräver jag alltid i min ficka efter mobilen, men så kommer jag på mig själv att jag inte längre har någon.. En walkman får det bli! Har ni några tips? Kameran ska lagas också.. allt går sönder! Eller är det bara jag som är så otroligt osmidig?;)

Goodies ur min goodiebag

Vet ni vad jag fick av Anna idag? En "över-ett-halvårs-födelsedagspresent", haha, nej men vi kände inte varandra så väl när jag fyllde år i vintras så jag fick den nu istället, och hon fyllde år som bekant för någon vecka sedan och då fick hon NK praliner, det måste ha varit gott! Men dessutom ska hon få en sak till.. Men det kan jag ju inte skriva här, som ni kanske förstår..

Jag öppnade min goodiebag present när jag satt på den något jobbiga ersättningsbussen påväg till stan, hemåt. Där låg några chockladbitar och innuti den första "goodien" ännu mer chocklad! Gissa om jag blev glad? JAA! Slukade några bitar på bussen och för jag tänkte "hur ofta är det man sitter på en buss och äter lyxchocklad?". Inte så ofta kom jag fram till. Så där satt jag, och åt sofistikerat bit för bit - tyckte jag. Ur någon annans synvinkel var jag väl en schvullig och tjock människa. Haha, skämt åsido.

De två andra goodiesen var ett shampo, eller var det balsam? Jaja, något för håret som gör det bättre iallafall. För trasigt hår, som jag har, det slets så mycket i St. Tropez, höhö. Nej men jag var ju i Frankrike och det tål inte mitt hår så bra.. Så tack för det, verkligen vad jag behövde! Och följande present var lösögonfransar som jag tänkt att "någon dag, någon dag då jag får lite tjockare plånbok ska jag köpa ett par", för egentligen orkar man  inte, eller iallafall inte jag lägga ned pengar på något man redan har, så det var en perfekt present!

Tack Anna!


Fotodag!

Idag har jag varit med Linda hela dagen och fotat. Förhoppningsvis något foto vi kan ha användning av för vår layout! Några foton blev helt underbara andra såg vi ut som häxor eller peddon. (får man skriva peddo i bloggen?)
Innan Linda skulle fara hem så fick hon sin present, bättre sent än aldrig!  Jag hade gjort en liten Goodiebag till henne, vad den innehöll får Linda avslöja.  Sen Linda åkte har jag bara tagit det lugnt, kollat på bilderna från idag och småfixat lite hemma.

Imorgon åker jag och min kära mor in till stan för att shoppa, mest basvaror med även lite roligare saker som man egentligen inte behöver. På torsdag är det skolstart och jag känner hur jag börjar bli nyfiken på vilka klasskamrater jag får!  Jag vet egentligen inte särskilt mycket om skolan jag börjar i, men jag hoppas att jag gjort rätt.
Men det kanske inte spelar någon roll, kan inte säga varför än. Jag tycker att det ska bli kul med gymnasiekurserna, då man får större valmöjlighet att göra det man själv vill. Min inriktning är juridik ekonomi vilket passar mig utmärkt!
Men jag är inte säker om det är det jag vill bli när jag blir stor dock. Men vem vet?


// Anna


Mini shopping!



Hallå igen!

Idag blev det lite mini shopping, filmer, hårprodukter och lite risenta!

Shiiiit åh nej, nu kom ja på att jag egentligen skulle ringt M i ...förrigår.. kväll?
Oh no, aja nu är det ändå för sent att ringa hem, han svarar ju inte på mobilen.

Imorgon blir det lite fotande, kanske något till bloggen? Linda kommer över - vilken tid var du i centrum, har glömt vad vi sa? Eller vänta du skulle ringa mig, ring när du har vaknat imorgon! Glöm ej smink och olika outfits! OCH sminkborttagning! I alla fall. Lite fotande och kanske kommer Linda och jag arbeta på en ny layout, spännande värre!
- Till dess ha en god natts sömn!

(ursäkta för detta röriga inlägg)

Gissa vem som..? Istället för "jag har aldrig".

Hej mina följeslagare! Gissa vem som blev proffssminkad av F just? Gissa vem som just recived a call och fick reda på att jag ska möta en teater ensemble som jag provspelade för i juni? Dessutom har jag lugg nu. Kan det bli bättre? Jo, okej om man lyssnar på The Killers "when you were young", men det gör jag nu också! Okej, så allt är bra med mig iallafall, hur är det med er? Det är roligt att ni blir fler och fler! Våra unika läsare. :)

Vill ni veta mer om teaterrollen jag kanske fick? Det är så att om jag nu fick roll(erna) - men det borde jag ju fått eftersom jag ska träffa dem nu på torsdag - så ska vi ha olika roller hela tiden i vår ensemble, vi åker runt till olika grundskolor, åttonde klassarna i Stockholm, och skådespelar om alkohol. Pjäsen handlar om en fest som spårar ut. Den brukar vara kul, har jag fått höra, och absolut inte "mammig" som i "Nu barn får ni icke dricka!!!", utan pjäsen har mer story. Det kan handla om ett knepigt förhållande, vänskap och då alkoholen, att en fest spårar ut - för det är den röda tråden. Pjäsen kan vara komisk och underhållande, det har flera elever sagt. Men vi får se. Nu på torsdag.

Gott och blandat!

Här är några låtar jag gillar!


Colby O Donis Akon - What You Got




The Killers-When You Were Young




Natasha Bedingfield - Pocketful of Sinshine


(Måste bara säga att jag kan hela låten utantill)


Neverstore - Hold On




The Cardigans - Lovefool

 

Lisa Miskovsky - Driving One of Your Cars (Jag är ett fan av Lisa Miskovsky)



Som ni kanske förstår nu är jag väldigt blandad när det gäller musik!

Enjoy!

Mår illa....

Idag var det meningen att jag skulle träffa Linda, men vi kom fram till att ses imorgon istället.
Efter vårat telefonsamtal tänkte jag vara lite nyttig, igen och äta gröt med bär till. Å fy fan! Nu mår jag jätte illa och vet inte om jag ska spy eller fortsätta blogga.... Inge mer gröt för min del, på ett tag i alla fall.


Så för övrigt vill jag inte bestämma något jag ska göra idag, illamåendet kommer först!
Någon som har något tips vad man ska göra när man mår illa?



Segt

Jag ska gå och klippa mig och köpa lite kläder.

Jag orkar inte sitta i en frisörstol och sedan se hur pengarna försvinner. Jag orkar inte jaga runt på stan efter en strl 36 som inte finns. Jag orkar inte ringa Fredrika för då måste jag bestämma när jag ska klippa mig och jaga runt efter den där blusen.

Jag får ta mig i kragen, men först - lite zappande..

Party till döds

Såg just klart filmen Party till döds med Sara Paxton. Det är hemskt med fester som blir för spårade - Människor som blir för spårade. Några promille för mycket och ingen vet riktigt vad de håller på med. Till viss del kul, till viss del rent livsfarligt. Nu leker jag inte mamma utan jag är verkligen inte emot festande, men se upp! Framförallt håll koll på era vänner så ingen saknas.  Filmen var hur som helst bra!




























Nu ska ja se vad det är som går med Drew B på 3an!

// Anna


Pic from today!

Nu kommer några bilder från idag! Såklart är alla bilder tagna av mig!



NK skor! Ny inredning!


Min suuuper snygga tröja från United colors of Benetton!


På vägen hem såg jag tre tjejer med cirka 5 små vovvar var!!  Många små rackare!

// Anna

Mysiga Mysing

Ni börjar bli fler och fler! Det är roligt men då kommer också frågan - finns det något ni undrar om oss? Det kan vara både frågor om flärdfullheter och allvarligheter! Om det är något ni undrar, så skriv det i kommentarerna. Eller skriv en hälsning så vi får lära känna våra läsare!

Vad har ni gjort idag? Jag har varit på sjön hela dagen, jag älskar havet och båtar, det är mitt främsta intresse, jag bara älskar båtar! Jag har själv velat äga en Smuggler, som den modellen heter. En ovanlig båt - och väldigt snabb, ser väldigt häftig men också "nätt". För närvarande har vi en liten söt motorbåt - en orange Utter som jag brukar racerköra omkring i vår vik i Dalarö och en segelbåt, Vanadis heter skönheten och jag fullkomligt älskar att segla Vanadis.

Nog om det, anledningen till att vi var på sjön idag är att min bror jobbar på ett rederi i skärgården och han sköter det mesta som har med båten att göra, passagerare med deras biljetter och ibland får han styra! Båten heter Mysing och är en Waxholmsbåt. Jag fick två bullar gratis - som förutspått och cola, dessutom fick jag gå ned i maskinrummet där hjärtat av båten finns - motorerna! Ganska högt ljud där om jag får säga det själv..

Nästan hela rutten tillbringades i förarhyttan där kaptenen - som förövrigt var väldigt trevlig - styr. Jag tog en del bilder och dem kommer upp här i bloggen så fort jag fått reda på min laddare. // Linda


Mysiga Mysing. Foto: Utö Rederi


Shopping!

Hallå allihopa!
Igår hyrde jag filmen Heartbreak girl, ganska kul faktiskt!
Till den blev det lite onyttigheter så som godis chips och dipp!

Idag var jag inne i stan för att shoppa, men jag var ovanligt dålig på det idag. Det slutade med att jag bara köpte en tröja och lite underkläder. Men fina var de! Dessutom måste jag nämna att jag såg en dösnygg kille på tåget, love at first sight? -oh yes!  Men i alla fall. De har gjort om på NK:s skoavdelning, de har tagit bort den superläckra stora lila soffan! Allt de hade ändrat var snyggt men särskilt till den läckra soffan!! Usch så dumt gjort av dem.
Men nu ska ja äta, kanske bloggar lite mer senare!
// Anna


Gratis bullar

Nu far jag ut på havet en stund. Min bror jobbar på Mysing och då tror jag att vi till och med får åka gratis. Eller få bullarna gratis iallafall.


Ted Gärdestad på the voice?

Godmorgon! Igår var en riktigt rolig kväll, jag och två kompisar, Sanna och Fredrika gick på the voice, och tro mig, det är inte direkt min musikstil. Jag menar, hör man The cardigans, Ted Gärdestad, Kent eller Snook på the voice? (Notera att alla uppräknade band/artister är svenska!) Nej, det gör man inte. Så jag hade inte några direkta höga förväntningar, men det blev roligt ändå! Vi höll oss lite i bakgrunden då någon förra året drog i mitt hår och sprejade ned mina nya kläder med någon konstig mousse. Inte så fräsht eller kul. Var det hela av ren avundsjuka eller att jag kanske stod i vägen för dem?

Vi träffade fler vänner och lyssnade till bra musik hela kvällen. Till sist ville vi åka hem och då till Sanna, så vi gick mot Nackabussarna och får syn på en bekant från MUF. Vi hälsade med en kram och pratade tills vi skulle gå av och väl hemma avnjöt vi varsin stor, kopp jordgubbste med värkande fötter och ben.

/Linda


Snart höst..



Jag bara älskar denna klänning, den känns så glamorös!
Även om jag var helt osminkad och ofixad känner jag mig alltid supersöt i denna korta volangklänning. 

Det tråkiga är att snart är det höst och då kan man glömma alla svala klänningar och sköna shorts.
Då gäller kappor, koftor och jeans, vilket ska bli kul och tråkigt. Snyggt med höstklädsel men det innebär att jag måste köpa nya jeans! Usch! Det är så jobbigt att testa jeans, antingen måste man ha jätte stora lår eller jätte stor rumpa för de är alltid något som sitter pösigt! De ända jeans som sitter bra på mig är nog gina jeans, blir nog dessa i år igen!
Jag har faktiskt köpt en höstkofta redan från Coctail, en militärgrön och stickad. Kappa behöver jag inte köpa eftersom jag har några redan, men sedan vill jag boka in en klippning så snart som möjligt mitt hår känns slitet.
Har du något tips på bra hårprodukter för sommarslitet och blekt hår?

Men nu ska jag nog sova för jag känner att mina ögonlock faller ner var tredje sekund! Godnatt!
 // Anna

Min kommande och nuvarande tillvaro

Tidigare idag pratade jag med F. Vi pratade om vad vi skulle göra denna kommande höst och jag berättade att jag skulle deltaga i ett filmprojekt, mycket problem har det varit då vår styrelse inte var över 18 år och då inte fick sitta i styrelsen - då fick vi omstrukturera och mycket jobb blev det, men det gick, ja det gjorde det tillslut. Därefter berättade jag om skolan jag börjar i till hösten (gymnasiet) och att jag även vill vara mer aktiv i MUF, då tidigare plugg stått i vägen.

Så nya människor, politik, plugg förstås och filmarbete, och kanske, kanske teaterpjäser kommer min höst innehålla - roligt och intressant, tycker jag. Men sedan spådde vi lite random varandras kommande tillvaro.. F beskrev min som att jag troligen skulle hamna på en fest, inte kolla på antal procent och sedan bli kidnappad.. skämt åsido.

Min nuvarande tillvaro är hos min katt iallafall.

Nu går vi från sommaren - och mot hösten!

Can we climb this mountain?


Can we climb this mountain, I don't know !

När jag såg lindas inlägg blev jag faktiskt lite inspirerad.
Eftersom jag är ganska bra på att tänka positivt och fortsätta fast något känns svårt vill jag dela med mig av mina tankar kring detta. Jag har gått igenom mycket - god knows what, men jag lär mig att man måste tänka positivt och se framåt även om man inte alltid vill. Men vem har inte gått igenom mycket?
Nu menar jag inte bara gymnasiet utan också skolrestultat, vänner och pojkvänner m.m.
Ibland blir saker inte riktigt som man tänkt sig, kanske har man haft för höga förväntningar, krav eller gick allt bara åt skogen? Nycken till att bli nöjd för mig är att sänka kraven, sänka förväntningarna och göra det bästa av vad man redan har. På så sätt blir allt bättre än förväntat. Jag är inget geni, men vem har stört sig på det?
Jag är inte heller inte vackrast, intelligentast eller snällast.
Men jag vet att alla har förutsättningar att göra vad de vill, om de vill. Så om du är missnöjd med ditt betyg eller ditt gymnasieval, gör det du vill att du ska göra. Byt gymnasium, eller ge det en chans, ingen mer än du vet vad som är rätt för dig. Eller är du missnöjd med ditt betyg, kämpa gör det bättre nästa gång.
Visst ska man ha krav och förväntningar men det jag menar att inte sätta dem så högt från början, utan höj ribban allt eftersom. Har du vänner som alltid sviker, skit i dem.
 Om de är dåliga vänner är de inte värda din uppmärksamhet, men tänk på att ingen människa felfri så kanske, kanske är det värt en andra chans? Är pojkvännen/flickvännen ett svin, dumpa honom/henne och skaffa en ny och om inte det lev ett roligt singelliv! Ta emot råd, tips och vägledning men låt ingen bestämma åt dig!  // Anna


For what it´s worth ... ?

Hejhej, eller godmorgon kanske man ska säga. Såg nyss ett brev från det gymnasiumet jag ska börja i nu till hösten,och när jag såg det fick jag en klump i magen. Jag tänkte, men det är ju inte meningen att jag ska gå där, även fast det kommer vara jättekul att A kommer gå där och att vi kommer mötas på mitten och så. Men jag vill ha fler skäl till att börja den skolan än att träffa A, för när man väljer skola ska man egentligen bortse från vänner. Så vad längtar jag till mer än att det ska bli kul att går där med henne? Hur känner ni inför gymnasiet, om ni börjar det iår?

Jag tänker bara att det hela är fel. Jag vet inte varför, jag vill se fram emot att börja där - vilket jag också gör till stor del. Men när jag såg intagningspoängen mådde jag bara illa.

Det var nog meningen. Jag skapar min egen tillvaro och detta kommer bli det de närmaste tre åren. Fan.


En bra start på dagen!

Godmorgon alla glada människor!
Vilken härlig morgon, skönt att äntligen få sova i sin egen säng. Idag känner jag mig riktigt utsövd, är det inte den bästa starten på dagen så säg. Jag startade också dagen nyttigt, gröt med bär! Riktigt gott, riktigt nyttigt och man håller sig mätt längre. Igår kom jag och Linda som sagt hem från västkusten så jag har en del att fixa här hemma och några ärenden att uträtta. Jag ska nog också försöka se om jag kan sätta upp min nya taklampa som jag fick i födelsedagspresent! Det är en kristallkrona i modernt brun plast, kan inte bli bättre. Sen så är det lite saker i veckan jag måste göra, handla nya kläder inför skolstarten är ett utav dem. Skor har jag dock, dem nya Björn Borg skorna sitter fint inför skolstarten. Annars behöver jag höstkoftor, idag är det i och för sig en typisk varm sommardag men rätt som det är blir det höstkallt och då har jag på tok för lite varma och mysiga koftor. Men inköpen får ske senare i veckan. Idag ska jag nog bara fixa det som behöver fixas här hemma, vilket alltid är något. Imorgon blir det nog shopping på stan med en vän, om jag inte kommer på något annat av alla mina måsten.  // Anna



       (Jag som testar en snygg klänning från Coctail)

Tillbaka till verkligheten

Hemma igen från västkusten, det vill säga - tillbaka till verkligheten. Men först, lite bilder från västkusten.

          


(Foton tagna av mig)

Usch vad härligt på västkusten! Nu är man tillbaka till de vanliga vanorna och alla dessa måsten.
Skola nästa vecka, vilket ska bli kul fast ändå tråkigt. Tråkigt med plugg men kul att träffa nya människor.
Sedan i september blir det lite politiskt engagemang. Annars tänkte jag låta mitt schema vara hyfsat tomt, men nu när jag kom hem från västkusten upptäckte jag att det redan börjar fyllas på i hög fart.
Sedan ska jag naturligtvis ägna tid på bloggen, läsarna blir fler och fler vilket är enormt kul!
Det blir också lite shopping innan skolstarten, måste investera lite nya kläder och en eller annan väska.
Jag har också ett NK presentkort att använda!
Hur känner ni inför skolstarten?
//Anna


Back

Nu är vi tillbaka efter 4 dagar på västkusten. Det känns som betydligt fler dagar, och nu närmar sig skolan ytterligare. Sommaren verkar vara slut men det har varit en härlig sådan, och västkusten var ett bra avslut på den.

Samtliga foton är fotograferade av mig. // Linda


Fjällbacka, utsikten från vårt hus


Drinkpaus


Vi hittade en "the ring" brunn


På Väderöarna


Jag hittade en sjö som såg ut som ett hjärta på Väderöarna




Utsikten från/över Väderöarna

Väderöarna och en lång bilresa

Igår åkte vi båt till väderöarna, där vi bodde på hotell en natt. Vi gick på långpromenad och avslutade dagen med en trerätters middag. Jag och Linda hittade en brunn som såg ut som den i ''The ring'', dessutom hittade vi en lång trappa som ledde upp till en grotta. Vi klättrade lite där när det var ljust ute men när vi kom dit senare när det var mörkt ville ingen utav oss gå in, tro mig det såg ut som Samantha skulle titta ut ur grottan när som helst! Sedan klockan ett nästa dag var det dags att åka tillbaka till fjällbacka. Sen var det dags att säga hejdå till S och familj. Då åkte vi till Billund och åt lunch på resturang. Men nu sitter vi i bilen hem, vi har nu åkt i fyra timmar. Återstår bara några timmars bilresa till. Både kul och jobbigt att komma hem igen. Där väntar alla underbara vänner, men också allderles för mycket saker man måste göra. //Anna

Kungsklyftan och Ronja Rövardotter...

Just nu ligger Linda och jag i våra sängar medans regnet öser ner utanför fönstret. Idag har vi åkt på en liten båttur, gått i kungslyftan och hunnit shoppat lite. Vi köpte var sina björn borg skor och lite tidningar och godis. Kungsklyftan var föressten där de spelade in Ronja Rövardotter. Det var en ganska låg bit att gå men det var mycket vackert. Så just nu vilar vi lite uppe på vinden. Mysigt här uppe när det regnar! Snart ska vi fixa iordning oss för det blir resturang ikväll! Ett utmärkt tillfälle att få använda sina nya björn borg skor. //Anna

Framme på västkusten!

Igår var det en lång dag. Inte bara bilresan som tog sex timmar utan dagen bara fortsatte som om tiden stod still. När vi kommit fram fick vi titta på vår lilla stuga och dess vind. S som vi hyr stugan av sa att ett rum på vinden är ungdomsrummet, lät mig säga att det vore utmärkt att spela in the grudge där. Sedan efter en liten rundtur blev vi bjudna på middag hos S eftersom det är en utav min mammas väninnor. Mycket gott! Sen efter en väldigt lång kväll, missförstå mig inte en bra sådan men som sagt väldigt lång fick jag och Linda gå tillbaka till stugan igen. En hundpromenad och två bäddade sängar senare fick vi våran sömn. Okej kanske en timme småsnackande också. Men nu är det nästa dag och vi får se vad dagens planer tar oss. Ha det bra! //Anna

Hemma igen på fredag

Nu far vi till Västkusten! Det kommer bli jättekul att vara där med dig Anna om du ser detta nu.

Fick reda på att vi skulle till en plats där en kriminalroman jag läser utspelas.. Jag har inte läst ut den än så den får nog följa med.. Vilket sammanträffande va?

Sedan börjar ju skolan på torsdag nästa vecka. En ny skola. Gymnasiet. Vi båda börjar i samma men i olika linjer. Jag ser fram emot det, och med skolan kommer hösten och med hösten kommer.. ja, saker jag inte vill eller kan avslöja just nu. Det kommer bli en spännande höst så ni får hänga med i bloggen! Men nu...sommar!


Vem är sybarit?

Vem är sybarit? Sybarit menas med att vara en njutningsmänniska, vällusting, vällevnadsman, epikuré och frossare - alltså ingen asket - och därmed frossa i livets allt goda.

För några månader sedan spelade jag spelet sybarit. Där skulle vi besvara vett och ettikett frågor av slag som "vad heter en rysk tekanna?".  Svaret kan jag fortfarande - nämligen samoar. Jag tycker att det är rätt kul att veta, ehuruväl för vissa det kan vara totalt ointressant. Ett av mina mål i livet är att vara allmänbildad - gärna mer än det. Och jag älskar att kunna skriva med ett relativt stort urval av ord och jag omgiver mig själv gärna med andra sybariter.

Är man en sybarit om man kan svara på hur många bord det ska finnas vid en bankett, eller vad en samoar är? Vem som helst kan vara sybarit enligt min mening. Det viktigaste är att njuta och att man kan känna igen sig med orden i början av texten, men det viktigaste är att veta innebörden av dem. Som grädden på moset är det ju förstås kul att veta var den "viktigaste mannen" placeras vid en middag.

Är du en sybarit?


Jag - en sybarit,  i St. Tropez


//Linda

Söndag

 
                                                                                      schvull, schvull..



Jag & födelsedagsbarnet Anna

Nu ska jag snart sätta igång att packa. Och om ni läste Annas inlägg förstår ni varför - vi ska till Västkusten!:) Jag läste nyligen i en bok att folket på Västkusten kallade Stockholms vackra skärgård för "övervuxna trädgårdar", jag läste vidare och förstod att Västkusten innebär kala klippor och inte lika mycket skog - eller "övervuxna trädgårdar." Har hört att det ska vara mycket vackert där och har varit där någonstans som liten.

Från en sak till (en) anna(n)s födelsedag! Jag var på plats för att fira henne och som ni läste i hennes inlägg - var det mycket sympatiskt, haha. Vi åt & drack gott, som ni ser ovan och det är inte helt ovanligt att en viss min följt av ett "mouu" brukar ges på prov. haha.. Och allt detta följdes av en gammal hederlig "water contest". Jag tror jag hann dricka 3 ronder, hahh.

Jag gav henne NK praliner men den verkliga presenten får hon sedan..

Föresten, var ni på Stureplan 080808? Jag var där med en kompis men vi var bara där en stund för det var rätt mycket människor och det var jobbigt, men vi hann ta lite kort och gick sedan vidare. Jag tror vi såg Danny där, är inte helt säker på att det var han men tror det. Sa det till Anna och hon adores him!



Nu måste jag verkligen sätta fart. Hörs! /Linda



Födelsedag sedan västkusten!

Igår var det som sagt min födelsedag, en lyckad sådan!
Fick många fina presenter och hade en allmänt lyckad dag!
Linda kom över på kvällen och vi hade det super kul och mysigt, vi var dock uppe på tok för sent så idag är jag jätte trött. Inte nog med att jag ser ut som en zombie jag känner mig som en också. Usch!
Men jag har inte tid att krypa ner i sängen för att somna om nu när klockan tickar mot ett.
Utan idag skall det tvättas, packas och firas. Imorgon bitti åker familjen med hund plus Linda till västkusten, det ska bli jätte roligt. Men jag har inte hela dagen på mig att fira.
Pappa har sin amerikanska kompis här så vi ska allihop luncha och sen så ska jag på konfirmationsmiddag.
Inte vilken konfirmationsmiddag som helst utan det är min underbara kusin som konfirmeras.
Så då har jag inte mer en några timmar på mig att packa, med tanke på hur seg jag är på att packa borde jag börja nu.
Men först lite bloggande här och lite fixande där. 
Men som sagt, eftersom vi drar till västkusten har vi inte tillgång till dator = inget bloggande.
Så vi får se om vi hittar ett internetcafé eller så blir det mer bloggande på fredag när vi är hemma igen.
Men nu måste jag kila iväg, har en del att fixa!


Ja må hon leva..!!

Hejhej, jag har inte alls mycket tid att skriva nu för jag försov mig men idag fyller en utav oss år, nämligen Anna! Så grattis, 16 år idag!!!


Tack gode gud för vänner


(bilder från biodagen med Linda och F)


Ibland när livet känns tungt är det skönt att ha en eller några axlar att luta sig på.
De senaste veckorna har varit riktigt trevliga, jag har träffat mycket kompisar och haft många trevliga stunder.
 Men jag har även fått reda på saker som jag kanske velat veta för länge sen, men jag återkommer till det.
Förra veckan var jag på avslutningsfest hos min kompis B där jag träffade mycket gamla kompisar och nya.
Eftersom hon ska flytta till Göteborg var det inte bara kul att komma dit, jag kommer att sakna henne, förmodligen mer än vad jag troligen är medveten om.  Där träffade jag A som jag inte hade träffat sen 8an, J, M och I var också där, några till som jag inte heller träffat på åratal. Vi grillade och spelade kubb.
Om jag ska vara helt ärlig tycker jag inte om att spela kubb, men det var något jag förhoppningsvis inte visade.
Jag var också i stan och tittade på SATC filmen med M samma dag som pridefestivalen pågick.
Jag hann bara stå ute och titta en liten stund innan regnet öste ner.
Då blev jag på tok för kall och blöt för att orka stå ute, ju mysigare att sitta inne och titta på bio.
Sedan har jag varit på bio igen med Linda och F, vi såg thrillern "Barnhemmet", som för övrigt var på spanska.
För er som letar efter en läskig film kan jag säga att den inte passar in i den kategorin, det är i alla fall min åsikt.
Jag har nog slutat bli rädd när jag ser skräckfilmer, det är bara ''The ring'' som gör att jag ständigt sitter och håller filten över mig. Efter den cirka två timmar långa filmen gick vi ut på stan för att fika på Madelens, men vi Madelens fanns inte kvar? Regnet öste ner och mitt paraply hade blivit så attackerat av regnet att man tydligt såg hål i den.
Då det var ganska sent gick vi in i ett litet fik i närheten utav där Madelens en gång legat och tog en latte, eller i mitt fall en apelsinjuice. Vi satt där i säkert några timmar där vi myste och pratade om allt från politik till killar.
Resten av kvällen vill jag faktiskt inte uttala mig om. Igår träffade jag A som jag inte träffat på riktigt länge. Super roligt.  Men idag när jag kom hem och satte mig framför skärmen upptäckte jag något som inte var lika roligt, eller kanske bra men sorgligt.
En vän till mig hade skrivit ett blogginlägg, det jag misstänker är ett inlägg om mig och vår ''så kallad före detta vänskap''. Att hon saknar den. Jag blev rörd till tårar och jag är till 99 % säker att hon menar mig.
Hon beskrev ju saker vi gjort tillsammans, jag vill inte uttrycka mig mer här om hur jag känner utan är bara osäker på hur jag ska säga till henne att jag saknar henne också.
Det sista jag hörde av henne var enligt mig inte särskilt "charmigt". Ska nog ta och ringa henne imorgon, eller i övermorgon..

Imorgon är det min dag, för det är min födelsedag!!  Fast i min ålder tycker jag det är svårt att önska sig någonting, det enda jag minns att jag önskade mig var pengar och lite olika presentkort. Jag ville inte ha någon stor fest denna gång utan bjöd över Linda på eftermiddagen istället. Hoppas det blir en lyckad dag, fast å andra sidan har alla födelsedagar hitintills blivit det, så varför inte denna?


Linda

Jag ska utelämna mig själv. Likt ett rådjur på ett öppet fält redo att anfallas. Nej. Jag menar inte att jag kommer att säga namnet på mina favorittrosor - jag lovar. Jag kommer inte heller blogga dagarna i ända om vilken kändis jag tycker är sååå chic just nu. Nej, det är bara ytligheter, bloggen blir naknare än så. Mina personliga tankar kommer blottas och då menar jag inte åsikter om huruvida gladiatorskor är inne eller inte. Ni kommer får läsa om allt från random grejer till mitt senaste utbrott över kanske, någon - i mina ögon - konstig lag, eller ett utbrott bara allmänt.

Jag hoppas innerligt att ni tar er chansen att anfalla mig, förlikna mig med rådjuret på fältet - redo att anfallas. Jag älskar kritik!



















Anna


Det var egentligen meningen att jag och Linda skulle skriva en egen personbeskrivning som första inlägg, men jag fann inte riktigt rätt ord för att beskriva mig själv.
Så jag bad några av mina vänner och bekanta att beskriva mig med ord och meningar.
Jag bad om negativa och positiva drag hos mig och lovade att inte ta det för hårt om det var mycket negativt, för jag är sällan ett helgon. Det här var några saker utav vad de sa;

''Omtänksam som fan, Snäll, pratig, Givmild, Självsäker, nästan lite ego, söt, snäll, omtänksam, givmild, envis'', '' Rolig, Glad, positiv, visar intresse(oftast, haha) engagerad, intresserad av att lära sig saker(?), är social och gillar människor. Bra på att samarbeta'', ''Avvaktande, försiktig, lite för ytlig/utseendefixerad'', ''Ser trevlig ut vilket också stämmer in på personligheten. Jämfört med dig har jag känt mig som en djävul ibland. Du stöttar alltid och jag blev chockad när jag insåg att du inte svek, för att jag aldrig mött någon som har den egenskapen tidigare. Du har enligt mig en utmärkt humor, Du är både en intressant personlighet och utseende, vet inte om detta är negativt men att du ibland är för ärlig om t.ex. vad andra sagt. Du har en speciell blick, man vet inte om den är bra eller dålig när du tänker på något, inget jag störs av dock'', ''Du har ett stort självförtroende och vet vad du tycker om och vill''.


Jag måste säga att dessa ovanstående saker passar väldigt bra in på mig, negativa som positiva.  
Nu när du vet lite hur jag är som person är det kanske bra att få veta lite vad jag vill få ut av bloggen.
Eftersom en ensam bloggare uppdaterar sällan uppdaterar två bloggare oftare vilket är en utav mina mål med denna blogg. Annars måste jag säga att jag inte vet någon riktig bestämd "grupp" denna blogg ska tillhöra, utan jag hoppas att jag kan dela med mig utav mina tankar, händelser och åsikter så mycket jag kan eller orkar.
Lite utav en livsstilsblogg. Eftersom jag står Linda väldigt nära vet jag ingen det vore roligare att ha en blogg med.
Vi ses också ganska ofta så vissa inlägg handlar om oss båda vilket också är kul.
För mig blir bloggen också som en liten minnesbok, eftersom det är lätt att glömma roliga dagar och händelser kan jag titta här och minnas igen. Dessutom är det riktigt kul att göra bloggen snygg, så vad tycker ni om min layout?
Eller är rosa för flickigt? Jag tycker i alla fall att det blev riktigt snyggt!


Det var så allt började..

thiiiiiis is the magic number, yees it iis, it´s the magic number. somwhere in the..
 
Anna - Hej det är Anna!

Linda - Heyyy! Det är Linda!!
Joo, jag såg ditt meddelande på ansiktsboken och, skulle vi gå på bio på tisdag?

Anna - Grejen är den att, jag trodde att jag inte kunde gå på måndagen eftersom min brorsa skulle komma över, fast jag kan åka med honom.

Linda - Men det blir bra...(tystnad)...kouurw.

Anna - ..vouurre meeaad mouuuuuuuuuuuuuuuus!

Anna - .............höhöööhööh!!!!!!

Linda- ahahahhaa...... mhmmhm..... HAHAHAH...mm..

Anna - Jag fick en idé! Vi kan väl starta en blogg tillsammans? Det blir jättebra! Vi är två tjejer, du från innerstaden och jag som bor utanför stan. Anninda är ett namn jag tänkt på mycket nu! Anna + Linda = Anninda!

Linda - Vilken bra idé!

..och det var så allt började..(!!!)
 

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0